Sastojci za 4 porcije:
2-3 supene kašike Kotanyi zapečenog luka, 2 supene kašike biljnog ulja, malo Kotanyi belog bibera iz mlina, so, 3/4 l goveđe supe, 1/8 slatke pavlake, kapljica Kotanyi balzamika od belog vina.
Za kelerabu sa majoranom:
2 oljuštene kelerabe iseckane na kockice, 1 kašika putera, 1 kašičica Kotanyi majorana, so, malo vode.
Priprema:
Zapečeni luk pomešajte sa uljem i ostavite da stoji oko 1 sat. Kratko ga zagrejte u šerpi i dodajte bujon i pavlaku pa ostavite da se krčka 20 minuta. Začinite solju i biberom. Izmiksajte štapnim mikserom i dodajte balzamiko sirće od belog vina. Kelerabe propržite na puteru, posolite i s malo vode kratko dinstajte.
Začinite majoranom.
Servirajte supu od luka, dodajte kelerabe kao prilog i ukrasite supu začinskim biljem po želji.